НОВИНИ

Илияна Йотова: Войната с президента продължава

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:52, 30.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Войната с президента продължава, затова няма новина в това, което се случва, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя коментира вчерашната размяна на реплики между държавния глава и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Според Йотова, в момента сме свидетели на трети сезон на тази война. Първият беше "президент и войната в Украйна", вторият – "президент и Конституция", сега очевидно е "за кожата на един президент", допълни тя.

Президентът Радев не би се поддал, на когото и да е било, за да създава партия, още повече да му се диктува кога и как да стане това, посочи вицепрезидентът.

"За всички години, през които работим заедно, аз съм се убедила, че това е човек на честта, че спазва до буквата на закона всички правила – и конституционни, и законови, и може би точно това сглобката не може да му прости. Защото от началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконовите им действия, точно обратното – винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава", каза още Илияна Йотова.

Тя допълни, че очевидно има нужда от политическа алтернатива. Според нея, вчера президентът Радев не е казал, че той е алтернативата, нито е казал "аз ще я направя тази алтернатива, аз ще конструирам нова политическа партия".

Вицепрезидентът обясни още, че "бясната" реакция на всички, които участват в сглобката, може да се обясни с техния най-голям страх от алтернативата.

"Колкото пъти на ден излязат и кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, толкова пъти се мъчат да убедят себе си", каза още Йотова.

Вицепрезидентът заяви още, че няма съмнения за корупция в президентството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се болните от грип и в Монтана
Увеличават се болните от грип и в Монтана
Кливланд сложи край на серията от пет поредни победи на Лос Анджелис Клипърс
Кливланд сложи край на серията от пет поредни победи на Лос Анджелис Клипърс