Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Гроздан Караджов: АМ "Хемус" може да е готова през 2027 г., ако няма обжалвания

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:14, 13.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Магистрала "Хемус" може да е изцяло готова през 2027 г., но само ако няма нито едно обжалване. Това стана ясно по време на работно заседание за изграждането и ремонта на пътищата у нас, свикано от регионалния министър Гроздан Караджов.

В съвещанието участват директори от Агенция "Пътна инфраструктура", Института по пътища и мостове и от държавното предприятие "Автомагистрали".

По време на обсъждането инж. Йорданов от АПИ съобщи, че строителните дейности по седми и осми участък от АМ "Хемус" ще започнат да се изпълняват през 2024 г. и ще продължат 36 месеца. По думите му за осми участък се налага промяна на трасето, необходими са и отчуждения. А докато няма технически проект, те няма как да започнат.

"Другите три участъка - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, но и там строителните дейности засега не могат да започнат", обясниха от Пътната агеннция.

Разгорещени обсъждания предизвика строителството на участъка Драгоман - Кулата. За него е въведена временна организация на движението, която обаче предизвиква гнева на шофьорите и в регионалното министерство се получават множество оплаквания и видеоматериали.

На обясненията на представител на АПИ, че по този участък от АМ "Европа" усилено се работи и той трябва да бъде завършен в средата на тази година, министър Караджов заяви:

"Нямаме време да слушаме такива обяснения. Съберете се още утре сутрин, вземете мерки за този обект и това, което вземете като мерки, го мултиплицирайте в бъдеще във всичките си договори, така че да имате максимално възможности за санкции за онзи, който строи по този начин."

Заседанието се излъчва на живо на официалната Фейсбук страница на министър Гроздан Караджов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Масови проверки спазват ли се мерките в Бургас
Масови проверки спазват ли се мерките в Бургас
Двама ученици от гимназията по речно корабостроене в Русе получиха стипендията „Антон Петров”
Двама ученици от гимназията по речно корабостроене в Русе получиха стипендията „Антон Петров”