НОВИНИ

Регионалният министър: Не можем да дадем срок за завършването на "Хемус", тъй като няма да строим незаконно

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
13:40, 05.01.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Автомагистрала "Хемус" няма да бъде завършена в конкретни срокове,
обяви министър Гроздан Караджов и обвини предишните управляващи от ГЕРБ затова, защото са допуснали дефекти в договорите по проекта.

Караджов обясни, че има договори за наем на техника и доставка на материали, но няма договори за построяване на автомагистралата с крайни подизпълнители.

Само един от десетте участъка на автомагистрала "Хемус" е възложен по Закона за обществените поръчки и той ще бъде завършен в срок, до края на април. За останалите 9 участъка ще се решава индивидуално как ще продължи строителството.

"По автомагистрала "Хемус" има ли въобще някакво строителство по тези участъци, които коментираме? Какво правим оттук нататък с "Хемус", какви са сроковете за изпълнение, кога точно ще бъде завършена? На каква цена ще бъде изпълнена автомагистрала "Хемус?", попита Младен Шишков, депутат от ГЕРБ-СДС.

"На цената, на която е сключена от предишното управление, в сроковете, които е сключило предишното управление, а те са липсващи. Така че ще я завършим според вашето завещание. Ситуацията, в която ни поставя предишното управление, не дава възможност да дадем по-точни срокове за завършване на автомагистрала "Хемус". И знаете ли защо? Защото няма да я строим незаконно, защото искаме всичко да е законно. Ето затова не можем да дадем срокове. Няма да се строят в бъдеще магистрали незаконно, това време отмина", заяви Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Бойко Рашков даде показания по делото за строежа на "Хемус"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Освобождаването на Пламен Георгиев е свързано с оптимизиране на дипломатическата квота извън страната
МВнР: Освобождаването на Пламен Георгиев е свързано с оптимизиране на дипломатическата квота извън страната
Александър и Виктория са най-предпочитаните имена за новородените през 2021 г.
Александър и Виктория са най-предпочитаните имена за новородените през 2021 г.