НОВИНИ

Слънчево време следобед, с добри условия по ски пистите

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 05.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са за пореден ден минималните температури и днес - минус 3° в Кюстендил, минус 2° в Пловдив, малко под нулата в София и плюс 7 - 8° по Черноморието, както и в Североизточна България.

В следобедните часове ще бъде слънчево със слаб, в източните райони и на морския бряг - умерен югозападен вятър и максимални температури от 10° до 17°.

През нощта ще бъде ясно, но сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгли. Минималните температури утре ще са между минус 1° и 10°, а максималните - между 11° и 17°. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от югозапад.

Ще се задържи все още предимно слънчево, но след обяд от северозапад облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу петък в крайните северозападни райони ще завали дъжд.

Много ветровито ще бъде и утре по Черноморието, с умерен, по южното крайбрежие временно силен югозападен вятър. Ще преобладава слънчево време, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Предимно слънчево и много ветровито ще се задържи и в планините. Ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Температурите ще се понижат: максималната на Алеко ще е 5°, в Боровец, Пампорово и Банско - около 11°. Условията за ски и туризъм са добри, но опасността от лавини извън обработените писти е висока.

Предимно слънчево ще бъде утре времето в по-голямата част от Западна и Централна Европа, докато в Източна Европа облачността ще е значителна, с валежи от сняг.

Валежи от дъжд и сняг се очакват и в северозападните райони от Балканите. В източите части, както и в Гърция, ще бъде предимно слънчево.

Валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас в края на седмицата, както и съществено застудяване, при което максималните температури ще паднат с повече от 10 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митничари откриха 190 000 недекларирани евро на Дунав мост-Видин
Митничари откриха 190 000 недекларирани евро на Дунав мост-Видин
Товарен и лек автомобил се сблъскаха на главен път Е-79
Товарен и лек автомобил се сблъскаха на главен път Е-79