НОВИНИ

Груби грешки в защита провалиха ЦСКА в първия двубой срещу Сепси в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:55, 27.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
груби грешки защита провалиха цска първия двубой сепси лигата конференциите
Слушай новината

Отборът на ЦСКА загуби с 0:2 домакинството си на румънския Сепси в първия дуел между двата тима от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите и така българският тим сериозно усложни задачата си за реванша в северната ни съседка идната седмица.

На стадион "Българска армия" "червените" имаха предимство във владеенето на топката, но създадоха твърде малко в предни позиции, като за всичките 90 минути отправиха само един точен удар по посока на вратата на своя съперник.

В същото време съставът на Сепси търпеливо изчакваше своите възможности и нанесе своите два съкрушителни удара след почивката, възползвайки се и от грубите грешки в отбраната на ЦСКА.

В 68-ата минута нидерландският бранител Мено Кох сгреши в преценката си за една топка в близост до собственото си наказателно поле, което позволи на гостите да отмъкнат кълбото и броени секунди по-късно Николае Паун го прати под плонжа на стража Густаво Бусато за 1:0.

Десетина минути преди края на редовното време Бусато на свой ред допусна груба неточност, напускайки своята голлиния в опит да изчисти топката. Бразилецът обаче загуби притежанието край тъчлинията, което позволи на Роланд Варга да обстрелва опразнената врата и той не сбърка, реализирайки за 2:0.

Играчите на Сепси можеха да стигнат и до трети гол, но удар с глава на Бранислав Ниняй срещна гредата и така остави пасива на ЦСКА само два гола.

По този начин носителят на Купата на Румъния гледа уверено към реванша след седмица, в който момчетата на Ливиу Чиоботариу ще влязат с аванс от два гола, докато българският вицешампион ще трябва да подобри много неща в играта си, ако иска да елиминира своя съперник и да продължи към следващия етап на квалификациите в Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при катастрофа на пътя Варна - Златни пясъци
Жена загина при катастрофа на пътя Варна - Златни пясъци
ЛеБрон Джеймс благодари за подкрепата след новината за сърдечния удар на сина му
ЛеБрон Джеймс благодари за подкрепата след новината за сърдечния удар на сина му