НОВИНИ

Гьонов: С Пенев имахме различна визия за бъдещето на клуба

гьонов пенев имахме различна визия бъдещето клуба
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 11.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов разкри причината за оставката на старши треньора Любослав Пенев.

Ел Голеадор напусна "червените" на 10 декември, след като пое тима в края на месец май. През този период ЦСКА 1948 показа забележително израстване, завършвайки годината на третото място в класирането. В турнира за Купата на България "армейците" достигнаха четвъртфиналите.

"Причините за оставката на Любослав Пенев са различия в нашите визии за бъдещето на клуба. Той прецени така. Ние сме изключително благодарни за работата, която свърши в този период от около половин година", обяви пред Euronews Bulgaria .

"Нищо лошо не може да кажем към хора, допринесли толкова много в миналото на ЦСКА, както и сега. Пожелаваме на г-н Пенев, г-н Здравков и г-н Томанов успех! Нашите взаимоотношения са прекрасни. През следващата седмица всички от ръководството ще обсъждаме кой е най-добрият вариант за нов старши треньор", допълни Гьонов.

"Считам, че отборът ни е доста подготвен. Имаме намерение да се подсилим с няколко състезатели. Вече имаме договорка с един бразилски състезател. През миналата седмица взехме един младежки национал. Който и треньор да дойде, мисля, че ще бъде доволен от състава и от организацията в целия клуб", добави ръководителят на "червените".

Той разкри и какво предстои за ЦСКА през януари, когато тимът ще проведе интензивна подготовка преди старта на пролетния полусезон.

"Отборът ще бъде близо три седмици на лагер в Белек, Турция. Там ще изиграе шест контролни срещи. Това ще бъде обявено официално. Относно противниците – сред тях има много интересни имена, но нека това излезе официално от клуба. Не искам да издавам информация, която е вътрешна", завърши Добрин Гьонов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Косово призова КФОР да премахне сръбските барикади
Премиерът на Косово призова КФОР да премахне сръбските барикади
Силните школи на България, Италия и Сърбия мерят сили сред волейболните звезди на бъдещето при момчетата
Силните школи на България, Италия и Сърбия мерят сили сред волейболните звезди на бъдещето при момчетата