Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме

от БНТ
08:26, 30.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза в студиото на "Денят започва" Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме".

"Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65 млн.", каза той.

Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. "Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори", каза Хаджигенов.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

"Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза депутатът от ИБГНИ.

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

"Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация", каза Хаджигенов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха милиарна колона, издигната в чест на император Траян Деций при крепостта Состра
Откриха милиарна колона, издигната в чест на император Траян Деций при крепостта Состра
Експерти: Възможно е Афганистан да се възстанови като гнездо на терористични организации
Експерти: Възможно е Афганистан да се възстанови като гнездо на терористични организации