НОВИНИ

Хамилтън потегля първи на "Муджело"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:32, 12.09.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Други спортове

Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Люис Хамилтън взе полпозишън преди утрешната първа в историята Гран При на Тоскана.

На италианската писта "Муджело", Хамилтън регистрира своята 95-та спечелена квалификация.

До него на първа редица утре ще застане Валтери Ботас, който изглеждаше основния фаворит преди началото на сесията, след като бе спечелил и трите свободни тренировки.

Трети остана Макс Верстапен с Ред Бул, а до него ще стартира съотборникът му в екипа на "биковете', Алекс Албън, за когото това бе най-силната квалификация от началото на сезона.

Пети на старта ще потегли Шарл Льоклер за екипа на Ферари, чиято собственост впрочем е трасето, разположено в областта Тоскана. В състезание номер 1000 за отбора пък другият им пилот, Себастиан Фетел ще потегли от 14-та позиция.

Останалите пилоти, които намериха място в топ 10 са Серхио Перес, Ланс Строл, Даниел Рикардо, Карлос Сайнц и Естебан Окон.

Французинът бе и причината голямата част от пилотите да не запишат втора бърза обиколка във финалната фаза на квалификацията, след като се завъртя в последните минути и предизвика жълти флагове.

Състезанието за Голямата Награда на Тоскана е утре, а стартът е в 16.10 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписка за оставка на правителството и "Урна на промяната" в Русе
Подписка за оставка на правителството и "Урна на промяната" в Русе
Шестима души са ранени при пясъчна буря в Анкара
Шестима души са ранени при пясъчна буря в Анкара