НОВИНИ

Хърватия смекчава мерките от 12 юни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 11.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Властите в Хърватия свалят от утре редица ограничения на фона на подобрената епидемиологична ситуация в страната.

От 12 юни ще може да се провеждат конференции и конгреси, а заведенията ще имат право да удължат работното си време, съобщи днес националната информационна агенция HINA, позовавайки се на изявление на Националния щаб по гражданска защита.

От 12 юни заведенията за обществено хранене, пекарните, казината и клубовете за игрални автомати ще имат право да работят до полунощ. Разрешават се тренировките в училищните салони, а конференции и конгреси ще може да бъдат провеждани при спазване на всички епидемиологични препоръки, съобщава агенцията.

Разхлабването на мерките за заведенията ще засегне основно ресторантите. В кафенетата и баровете, в които се предлагат само напитки, продължават да действат ограниченията, които позволяват клиентите да бъдат обслужвани единствено на терасите.

Поредни етап на разхлабване на мерките ще позволи на гражданите на държавите-членки на ЕС от 12 юни да влизат свободно в страната, без да е необходимо да остават 14 дни под карантина. Условието за това е да са им поставени и двете дози коронавирусна ваксина.

При провеждането на обществени мероприятия продължават да действат старите ограничения, които позволяват присъствието на не повече от 100 човека на едно място.

Това е важно да се има предвид, особено в навечерието на Европейското първенство по футбол и в началото на туристическия сезон, подчерта ръководителят на Националния щаб за гражданска защита.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилна церемония даде началото на Евро 2020 (Снимки)
Стилна церемония даде началото на Евро 2020 (Снимки)
До сутринта ще е почти без валежи
До сутринта ще е почти без валежи