НОВИНИ

Хасковски работници излязоха на протест, защото не ги пускат в отпуск

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 17.03.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Стотици работници от завод за производство на автомобилни части край Хасково излязоха на протест.

Хората са недоволни, че не ги пускат в отпуск. Стачкуващите заявиха, че в предприятието не са взети никакви мерки за предпазване от коронавируса.

Със скандирания "стачка" и "отпуска" започна работният ден в завода за производство на автомобилни компоненти на пътя между Хасково-Димитровград.

Хората настояват да бъдат пуснати в отпуск и заводът да затвори врати заради опасността от разпространението на коронавируса.

Валентин Станиев - работник: Работим на две смени 3000 човека тука, работим човек до човек, опасно е, в затворено помещение е, имаме семейства, имаме деца, предпазни мерки няма никакви, всички са без маски, който си носи от вкъщи, носи си.

Работниците разказаха, че вчера на 4-ма техни колеги им било прилошало и хората бяха силно притеснени.

От ръководството на завода заявиха, че има дезинфектанти, които се използват и че правят всичко необходимо да запазят здравето на своите служители.

Делчо Желев - лидер на поддръжката в завода: Навсякъде в завода има разположени дезинфектанти. Диспенсъри, до които хората имат достъп. Вчера взехме мерки, да ограничим струпването на хора пред чекиращата система, очертахме коридори, в които да няма струпвания. Измерваме температурата на всеки, който влиза в завода.

От завода край Димитровград вече са провели разговори с ръководството на компанията в Япония. До часове се чака да бъде взето решение как ще се процедира по-нататък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство откри дарителска сметка за набиране на средства за лечебните заведения
Здравното министерство откри дарителска сметка за набиране на средства за лечебните заведения
Водопроводът до Перник е готов, режимът се облекчава
Водопроводът до Перник е готов, режимът се облекчава