НОВИНИ

Хеттрик на Кайседо прати ЦСКА на четвърти пореден 1/2-финал за Купата (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:29, 18.03.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Футбол
хеттрик кайседо прати цска четвърти пореден финал купата видео

Отборът на ЦСКА победи Ботев (Враца) с убедителното 4:0 в двубой от четвъртфиналите за Купата на България, игран на стадион "Българска армия".

По този начин "червените" се класираха за четвърта поредна година за полуфиналите на турнира за националния трофей. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на Ботев (Вр) Любен Куновски, който през седмицата ни напусна завинаги на 72-годишна възраст.

През първото полувреме ЦСКА започна по-агресивно и притисна своя съперник от самото начало на мача. В 6-ата минута Тибо Вион стреля силно извън наказателното поле, но стражът на гостите улови. Пет минути по-късно отново той центрира отдясно и Жорди Кайседо се разписа с глава за 1:0.

Армейците продължиха да атакуват и в 28-ата минута Тиаго Родригес изведе Брадли Мазику на стрелкова позиция, който шутира с левия крак, но кълбото се отби във футболист на гостите и излезе в корнер. В 37-ата минута Кайседо се пребори с Ничев и нахлу в наказателното поле, но изстрелът му бе избит от вратаря Дамянов.

Веднага след това Мазику бе препънат в наказателното поле от Атанас Зехиров и главният арбитър посочи бялата точка. Зад топката застана голмайсторът Жорди Кайседо, който стреля силно в долния десен ъгъл и направи резултата 2:0. До края на първото полувреме не се случи нищо интересно и армейците се оттеглиха на почивка с две попадения преднина.

През втората част в игра за червените се появиха Бисмарк Чарлс и Иван Турицов, които замениха Жеферсон Телес и Джером Синклер. ЦСКА продължи да играе по-добре и да контролира събитията на терена. В 59-ата минута Тиаго Родригес засече топката с външен фалц извън наказателното поле, но изстрелът му мина над напречната греда.

В 74-ата минута Мено Кох направи страхотен пробив по лявото крило и намери Кайседо в наказателното поле, който с едно докосване оформи своя първи хеттрик с червената фланелка и направи резултата класически.

Само 4 минути по-късно и влезлият след почивката Бисмарк Чарлс се разписа за 4:0 след хубав самостоятелен пробив. В последната минута Пеняранда направи страхотно подаване към Кайседо, но еквадорецът пропусна.

Така армейците записаха категорична и напълно заслужена победа с 4:0 над Ботев (Вр) и се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България.

Следващият мач на ЦСКА е на 21 март (неделя), когато тимът ни гостува на Берое в Стара Загора. Двубоят е с начален час 14:15 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добруджа се класира за финала във волейболната купа при мъжете
Добруджа се класира за финала във волейболната купа при мъжете
Площад ще носи името на Желю Желев
Площад ще носи името на Желю Желев