НОВИНИ

Хосеп Гуардиола: В тези мачове са важни детайлите

Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:01, 20.04.2023 (обновена)
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола достига за рекорден десети път до полуфинал в Шампионска лига като треньор.

Специалистът изведе тима до тази фаза на турнира след равенство 1:1 на реванша срещу Байерн Мюнхен и общ резултат 4:1 от двата мача.

Сити записа 15-и пореден мач без загуба във всички турнири и за трета поредна година достигна до полуфиналите в Шампионска лига, където ще срещне Реал Мадрид.

"Много съм щастлив, че ще играе на полуфинал със Сити за трети пореден път. Байерн не ни изненада, видяхте колко са добри. Ключови в такива мачове са детайлите. В тези два мача в правилните моменти бяхме на ниво. През второто полувреме коригирахме някои неща и от първата минута на второто полувреме усещахме, че контролираме мача", каза Гуардиола, който беше треньор на Байерн от 2013-16 г.

Треньорът призна, че играчите му са уморени преди полуфинала за ФА Къп срещу Шефилд Юнайтед на "Уембли" този уикенд.

"Отборът е изтощен, така че не знам как ще се възстановим, за да играем срещу Шефилд Юнайтед в събота. Толкова е натоварващо", каза Гуардиола пред BT Sport.

Той добави, че защитникът Нейтън Аке ще се подложи на тестове по-късно в четвъртък, за да провери степента на предполагаема контузия на бедрото, след като беше изваден през второто полувреме срещу Байерн.

Неговият възпитаник Бернардо Силва иска да вземе реванш от Реал Мадрид за отпадането на полуфиналите в Шампионска лига миналата година.

Преди година Сити отпадна драматично на полуфиналите от Реал Мадрид и сега тимът жадува отмъщение.

"Надяваме се да вземем реванш. Определено ще го направим. Отборът ни е много, много уверен в момента", каза Силва пред BT Sport.

Португалецът не спести похвали и за съотборника си Ерлинг Холанд.

"Ерлинг Холанд е специален играч. Той се отличава на фона на всички, които бяха в нашия отбор преди. Той няма нужда от допълнителни докосвания на топката. Той е като сянка на терена 85 минути, но докосва топката един-два пъти - и това е, гол. С такъв специален играч в атака се чувстваме много по-комфортно", каза Силва.

Кевин Де Бройне пък отличи Ерлинг Халанд, след като нападателят превърна едно от подаванията на белгиеца в асистенция.

"Познавайки го, той няма да бъде доволен от пропускането на дузпата. Но когато получи нов шанс през втората част, не сбърка. Той имаше тази възможност, завърши я с класа и ни помага да постигаме успехи", каза Де Бройне, цитиран от ДПА.

Сити ще играе срещу Реал Мадрид на полуфиналите и ще опита да вземе реванш за отпадането си от този съперник в същата фаза през миналата година.

"Аз не съм човек, който търси отмъщение. Това, което се случи миналата година, се случи. Играхме наистина добре в двата мача и последните пет минути промениха хода. Трябва да го приемеш и да продължиш напред. Случи се и това не означава, че не играхме добре през по-голямата част от двата мача. Футболът е свързан с детайли, които решават двубоите", коментира Де Бройне.

Шампионът на Англия ще гостува в испанската столица на 9 май, преди да приеме действащите шампиони седмица по-късно. Преди това обаче "гражданите" имат други важни срещи - полуфинала за Купата на Англия в събота срещу Шефилд Юнайтед, последван от дерби за титлата с Арсенал.

"Графикът е такъв, какъвто е. Много е трудно за нас, но е привилегия да играем във всички тези полуфинали. Много хора искат да бъдат на нашето място. Гордеем се с постигнатото", каза още Де Бройне.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внася своя законодателна програма в 49-ото НС
БСП внася своя законодателна програма в 49-ото НС
Демерджиев към австрийския си колега: Шенген има нужда от България
Демерджиев към австрийския си колега: Шенген има нужда от България