НОВИНИ

БСП внася своя законодателна програма в 49-ото НС

Николай Минков
от Николай Минков
11:04, 20.04.2023
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
бсп внася своя законодателна програма ото
Слушай новината

БСП внася своя законодателна програма в 49-ото НС заради пропуснати ежедневни теми в програмата, предложена от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

От БСП ще предложат повишението на минималната заплата да влезе oт 1 юли. Ще внесат и промени в Наказателния кодекс, предвиждащи наказание за шофиране след употреба на наркотици от 15 години до доживотен затвор, както и завишаването на наказанията за трафик на мигранти от 10 до 20 години затвор, както и конфискация на имущество.

Социалистите подготвят и Законопроект за увеличаване на наказанията за детска порнография и домашно насилие като се противопоставят на определените от тях като "джендър текстове" в тази сфера.

Това е първи пакет от законодателната им програма. Следващата седмица ще внесат и пакет със социални закони, свързани с безплатни лекарства, размерът на майчинските и други.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че ако ги поканят на разговори за съставяне на правителство в рамките на първия или на втория мандат, веднага ще започнат допитване до членове на БСП за евентуално участие в коалиции.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отличен ЛеБрон Джеймс не стигна на Ел Ей Лейкърс да спре Мемфис
Отличен ЛеБрон Джеймс не стигна на Ел Ей Лейкърс да спре Мемфис
Хосеп Гуардиола: В тези мачове са важни детайлите
Хосеп Гуардиола: В тези мачове са важни детайлите