НОВИНИ

Храм във Варна търси хранителни продукти и парични средства, за да помага на хора в нужда

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 16.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Слушай новината

Храмът "Св. Архангел Михаил" във Варна има нужда от хранителни продукти и парични средства, за да може да помага на хора в затруднено положение. От години доброволците и служителите там приготвят топъл обяд на стотици хора с увреждания, бездомни и пенсионери.

Вече 9 години социалната кухня към храм "Св. Архангел Михаил" във Варна осигурява храна на най-нуждаещите се хора. Заради пандемията обаче от 8 месеца трапезата не работи.

Иван Панайотов - храм "Св. Архангел Михаил": "Много ни е мъчно за това. Тук се хранеха през лятото около 150 човека всяка събота, а през зимата сме стигали даже до 300 човека. Приготвяхме около 300 литра храна, супа, от която хапват си тук, и им даваме за у дома."

Въпреки пандемията енориашите от храма не спират да раздават хранителни продукти на крайно нуждаещите се. За да няма струпване на хора, доброволци разнасят храна и по домовете. Шиньо Ковачев е идвал всяка събота в двора на църквата, за да се нахрани с топла супа. Той е безработен и без помощ ще гладува.

Шиньо Ковачев: Помагат хората с каквото могат! С риби, с консерви, с хляб, с други работи. Благодарен съм много на църквата.

Продуктите обаче не достигат и затова е необходима помощ от дарители.

Иван Панайотов - храм "Св. Архангел Михаил": Раздаваме трайни хранителни продукти, тъй като нямаме хладилни камери. Най-добре консерви, сладка, лютеница, макарони, олио.

Всеки, който иска да помогне, може да дари и пари. Хранителните продукти ще се събират в книжарницата на храма "Св. Архангел Михаил". От църковното настоятелство се надяват в навечерието на коледните празници нито един нуждаещ се да не остане без храна на трапезата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с още трима участници днес на Световното по борба в Белград
България с още трима участници днес на Световното по борба в Белград
Уулвърхямптън обърна Челси и се доближи на две точки от него
Уулвърхямптън обърна Челси и се доближи на две точки от него