НОВИНИ

Христо Иванов е в Нова Загора в покрепа на протеста срещу мръсния въздух

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 08.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Политика

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов дойде в Нова Загора, за да подкрепи жителите на града, които вече шеста година протестират срещу мръсния въздух. Според тях най-големият замърсител на въздуха е инсталация за биогаз, от която се носят неприятни миризми.

Иванов поиска отговорност от всички компетентни институции за решаване на проблема. Той осъди и полицейския натиск, на който са подложени протестиращите. Голяма част от тях са получили призовки и предупреждения от органите на реда, че с присъствието си пред Общината пречат на работата. А само преди дни са били счупени стъклата на един от организаторите на протестите.

Христо Иванов настоя за обективно разследване на инцидента и намеса на държавните органи, за да може Нова Загора да диша по-чист въздух.

"Ние търсим отговорност от Бойко Борисов за това, че неговите приятелски схеми и кръгове отровиха България в пряк и преносен смисъл, отровиха и Нова Загора. Решение отдавна трябваше да бъде намерено. От 17-а година Бойко Борисов нищо не прави. Очевидно е защо нищо не прави - той през това време открива тази инсталация, другарува си с нейните собственици, изпраща ги в Дубай. Става ясно, че става въпрос за изключително приближена към него фирма. Искаме, както открива тази инсталация, така да я закрие", каза Христо Иванов - съпредседател на "Демократична България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оливие Жиру задмина Платини по голове за Франция
Оливие Жиру задмина Платини по голове за Франция
Испания и Португалия кандидатстват съвместно за Мондиал 2030
Испания и Португалия кандидатстват съвместно за Мондиал 2030