НОВИНИ

Христо Иванов: Оставаме на разположение, но отговорността е на ИТН

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:56, 02.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
Слушай новината

"Демократична България" ще решат дали да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ", когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му, обяви Христо Иванов.

"Ако искат нашата подкрепа, така да се каже подкрепа се търси, така че ние сме добронамерени. Оставаме на разположение, но в крайна сметка тяхна е отговорността, да си я поемат", каза Христо Иванов - председател на ПГ на "Демократична България".

Христо Иванов обясни, че се отнасят с уважение към професионалната биография и житейския път на всеки кандидат, който е предложен. Но няма да са безкритични предвид високите постове, които ще заемат.

"Министър-председателският пост е изключително важен. Това не е просто някакъв бушон, който стои начелото на масата в МС, това е човек, който трябва да е лидер", каза Христо Иванов.

Той отново напомни, че ще настояват за подписване на документ, който да е гаранция, че ще бъдат спазени поетите ангажименти. Заяви, че не се борят за постове. Предлагали са само формули, за да може управлението да е работещо. Вярват, че в правителството са нужни решителни и компетентни хора.

"Не става дума изобщо за лансиране на някакви наши представители - нито сме го правили, нито ще го правим. Каквото сме предлагали, сме предлагали публично, именно за да избегнем всякакви възможности да се твърди едно или друго", каза Иванов.

"Има такъв народ" ще представи утре проектокабинета си на срещи с три партии

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Европа е в плен на екстремни горещини и пожари
Южна Европа е в плен на екстремни горещини и пожари
Кой ще съветва партиите и депутатите?
Кой ще съветва партиите и депутатите?