Хеликоптер се включи в гасенето на голям горски пожар в Карловско

от БНТ
16:12, 02.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар избухна в Централния Балкан. Над карловското село Розино горят над 500 дка борова гора. На място беше изпратен военен хеликоптер. Към момента няма опасност за населението в Розино. Паралелно с този пожар пламна и пожар на метри от къщите в Кърнаре. Там изгоряха две плевни.

Ситуацията в Розино остава изключително критична, защото пожарът, който бушува в боровата гора, е на метри от къщите и над селото вече надвиснаха много гъсти димни завеси. Диша се трудно, цялото село е обхванато в дим, хората са прибрани вътре и не смеят да отворят дори прозорците си.

На място са около 30 огнеборци от службите в Карлово и Хисаря. На помощ бяха извикани пожарникари от Пловдив, Софийска област, очакват се екипи и от Троян. И в момента военният хеликоптер продължава да помага в операцията, има сформиран оперативен щаб. На място са и около 30 горски служители от службите в Карлово, Розино, Клисура, Хисаря, както и доброволци от региона.

Паралелно обаче с този пожар възникна друг на метри от къщите в друго карловско село - Кърнаре.

При необходимост ще бъде поискана помощ от военните и се очаква военнослужещи да се включат в гасенето на пожара над Розино, а огнеборци се борят в момента с пожари в още две населени места в подбалкана - в карловските села Богдан и Каравелово.

Какво споделиха хората - вижте във видеото.

Репортер: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов: Попречи ми много фактът, че нямаше публика
Антъни Иванов: Попречи ми много фактът, че нямаше публика
ЦСКА срещу уелсци или чехи, ако елиминира Осиек
ЦСКА срещу уелсци или чехи, ако елиминира Осиек