НОВИНИ

Христо Стоичков: Очаквам 7-8 медала за България от Олимпийските игри (ВИДЕО)

Стоичков е обнадежден, че ЦСКА ще изгради стадион, който да радва всички.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
19:35, 10.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Български футбол
Христо Стоичков
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети конференцията по темата "Младеж и спорт в Европейския съюз - големите обещания и реалността", която се проведе в Европейския парламент в Брюксел.

Стоичков изрази надеждата си ръководните фактори в страната да разпределят средствата, така че да са от помощ на подрастващите таланти.

"Очаквам парите да бъдат разпределени, така че децата да усетят любов. В България никога не сме се грижили за нашите деца. Нека Министерството на младежта и спорта и Министерството на образование да отворят тези врати и да покажат на децата, че може. Спортните училища и обичта към спорта трябва да се върнат. Всички спорни министри са отделяли достатъчно средства. Важно е как ще се разпределят. Трябва да се борим срещу корупцията. Учителите трябва да са като родители. Нека да има човек, който да контролира средствата. Дано отворим тази пътека за големи спортисти", сподели той.

Носителят на Златната топка за 1994 г. очаква българските състезатели да донесат медали от предстоящите Олимпийски игри в Париж това лято.

"Чакам Олимпиада, от която очаквам 7-8 медала. Обещал съм да бъда в Париж от първия до последния ден. Малка България ще има голям химн. Важно е да махнем децата от телефоните. Те като са по цял ден в басейна, няма да имат сили за телефона. Ще организираме състезания, между класовете и децата, градско първенство, национално първенство. Няма как да чакаме новите Христо Стоичков и Любо Ганев. 75 млн. на година са малко средства", смята Стоичков.

Бившият футболист на ЦСКА е обнадежден, че клубът ще изгради стадион, който да радват хиляди хора.

"Започна се на "Армията". Някои ще имаме козирка, други няма да имат. Уникална група момчета работят и казаха, че до месец и половина всичко ще бъде разчистено. Не съм виждал плана. Носталгията е голяма. Спомних си първия ден в съблекалнята и първите стъпки в тунела. До година и нещо ще имаме съоръжение, на което да се радват хиляди хора", допълни легендата на българския футбол.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Назначени са трима заместник-министри на финансите
Назначени са трима заместник-министри на финансите
ЕП окончателно одобри новия пакт за миграцията
ЕП окончателно одобри новия пакт за миграцията