НОВИНИ

Христо Стоичков представи биографичната си книга в българското училище в Барселона (Видео)

христо стоичков представи биографичната книга българското училище барселона видео
Снимка: Вестник „Труд“
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 22.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Дългоочакваната и забавена заради пандемията визита на „Историята“ на Христо Стоичков в Барселона вече е факт, пише вестник „Труд“. От летището на испанския град, кавалерът на „Златната топка“ дойде първо в българското училище в Каталуния – „Св. св. Кирил и Методий“. Гост на събитието беше и Цветелин Цолов, консулът ни в Барселона.

„Много съм щастлив най-накрая да бъда сред вас. Когато преди 15 години поставихме основите на училището, бяха двадесетина деца. Сега са над 120! Деца, учете! Спортът е страхотно нещо, но не всеки от вас ще стане спортист“, възкликна Камата

Стоичков подари на Стоянка Колева, директор на училището, копие на „Златната топка“.

„Ето това е нещото, за което винаги съм мечтал. За един футболист няма по-голяма награда от „Златната топка“. В моята „История“ ще разберете как съм я постигнал. Ако в книгата ми има нещо невярно, обърнете се към моя голям приятел и съавтор Владимир Памуков. Десетилетия наред ние сме заедно. Владо знае всичко дори по-добре от мен!“, продължи легендата на българския футбол.

„За мен, за нашето училище е огромна чест да посрещна Христо Стоичков. Той винаги е бил един от най-големите ни приятели“, заяви Колева.

„Седейки до Христо, знам, че седя до най-големия посланик на България по света“, добави Цолов.

След това започна голямата атракция за феновете. Малки и големи деца заедно с родителите си се наредиха на опашка за подпис и снимка. Както турът на „Историята“ отдавна поверява – никой не си тръгва, без да се докосне до най-големия посланик на България по света.

Три часа по-късно в най-новия и голям магазин на „Барселона“ на прочутия булевард „Ла Рамбла“ започва и гостуването на Стоичков. Там са поканени всички – българи, испанци и гости на Каталуния, които искат да се докоснат до една истинска „Златна топка“.

„Историята“ на Стоичков се превърна в бестселър на българския пазар в новото време. Издадената от „Софтпрес“ автобиография мина 70 000 тираж. В чужбина „Историята“ бе представена в Лондон, Чикаго, Торонто, Варшава, Леон и сега в Барселона. Книгата е преведена на три езика – английски, испански и полски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният съд на САЩ реши да се запази достъпа до хапче за аборт
Върховният съд на САЩ реши да се запази достъпа до хапче за аборт
Шесто място за ансамбъла на България в многобоя на Световната купа в Баку
Шесто място за ансамбъла на България в многобоя на Световната купа в Баку