НОВИНИ

Хуберт Хуркач и Каспер Рууд отпаднаха от турнира по тенис в Токио

Феликс Оже-Алиасим Томи Пол постигнаха победи в надпреварата

Хуберт Хуркач
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:54, 18.10.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Полякът Хуберт Хуркач, който в неделя спечели турнира "Мастърс 1000" в Шанхай, не успя да продължи успешната си серия и загуби още в първия кръг на надпреварата от сериите АТП 500 в Токио.

Хуркач отстъпи с 6:3, 4:6, 6:7(4) на китаеца Чжъчжън Чжан след 2 часа и 17 минути игра, като трябва да се сърди само на себе си за пропусната победа. Той спечели сравнително лесно първия сет и реализира пробив още в първия гейм на втория, но допусна обрат.

Чжан, който е първата ракета на Китай при мъжете, взе пет от последните шест гейма във втория сет, а в третия определено бе по-свежият играч на корта. Хуркач успя да докара нещата до тайбрек, но в него допусна изоставане от 0:4 и в крайна сметка го загуби.

Във втория кръг Чжан ще играе с руснака Аслан Карацев.

Неуспешен се оказа денят и за втория в схемата Каспер Рууд. В мач от втория кръг норвежецът загуби с 3:6, 4:6 от американеца Маркос Хирон.

Рууд допусна два пробива в първия сет, но във втория изглеждаше, че държи ситуацията под контрол при 4:2 гейма. Тогава обаче Хирон спечели четири гейма и с това си осигури място на четвъртфиналите.

Неговият следващ съперник ще бъде Феликс Оже-Алиасим. Поставеният под №8 в схемата канадец надигра с 6:4, 6:1 австриеца Себастиан Офнер и записа две последователни победи за пръв път от турнира в Индиън Уелс през март месец.

Лесна победа по пътя си към четвъртфиналите постигна и Томи Пол. В изцяло американски сблъсък той спечели с 6:4, 6:2 срещу Макензи МакДоналд.

Мачът продължи само 76 минути, като Пол бе практически безгрешен в своите сервис геймове. Той не даде нито една точка за пробив на МакДоналд, а освен това спечели 21 от 22 разигравания при вкаран първи сервис.

С победата си, която е под №39 за сезона, Пол си запази шансове за класиране на Финалния турнир на АТП в Торино през следващия месец.

Наградният фонд на турнира в Токио е малко на 2 милиона долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)
Повдигнаха обвинение срещу пилота на разбилия се Су-25 край Безмер
Повдигнаха обвинение срещу пилота на разбилия се Су-25 край Безмер