НОВИНИ

Хуберт Хуркач и Каспер Рууд отпаднаха от турнира по тенис в Токио

Феликс Оже-Алиасим Томи Пол постигнаха победи в надпреварата

Хуберт Хуркач
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:54, 18.10.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Полякът Хуберт Хуркач, който в неделя спечели турнира "Мастърс 1000" в Шанхай, не успя да продължи успешната си серия и загуби още в първия кръг на надпреварата от сериите АТП 500 в Токио.

Хуркач отстъпи с 6:3, 4:6, 6:7(4) на китаеца Чжъчжън Чжан след 2 часа и 17 минути игра, като трябва да се сърди само на себе си за пропусната победа. Той спечели сравнително лесно първия сет и реализира пробив още в първия гейм на втория, но допусна обрат.

Чжан, който е първата ракета на Китай при мъжете, взе пет от последните шест гейма във втория сет, а в третия определено бе по-свежият играч на корта. Хуркач успя да докара нещата до тайбрек, но в него допусна изоставане от 0:4 и в крайна сметка го загуби.

Във втория кръг Чжан ще играе с руснака Аслан Карацев.

Неуспешен се оказа денят и за втория в схемата Каспер Рууд. В мач от втория кръг норвежецът загуби с 3:6, 4:6 от американеца Маркос Хирон.

Рууд допусна два пробива в първия сет, но във втория изглеждаше, че държи ситуацията под контрол при 4:2 гейма. Тогава обаче Хирон спечели четири гейма и с това си осигури място на четвъртфиналите.

Неговият следващ съперник ще бъде Феликс Оже-Алиасим. Поставеният под №8 в схемата канадец надигра с 6:4, 6:1 австриеца Себастиан Офнер и записа две последователни победи за пръв път от турнира в Индиън Уелс през март месец.

Лесна победа по пътя си към четвъртфиналите постигна и Томи Пол. В изцяло американски сблъсък той спечели с 6:4, 6:2 срещу Макензи МакДоналд.

Мачът продължи само 76 минути, като Пол бе практически безгрешен в своите сервис геймове. Той не даде нито една точка за пробив на МакДоналд, а освен това спечели 21 от 22 разигравания при вкаран първи сервис.

С победата си, която е под №39 за сезона, Пол си запази шансове за класиране на Финалния турнир на АТП в Торино през следващия месец.

Наградният фонд на турнира в Токио е малко на 2 милиона долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)
Проверяват всички регистрации по настоящ адрес преди местните избори
Проверяват всички регистрации по настоящ адрес преди местните избори