НОВИНИ

Хуманитарна организация във Финландия помага на животни

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:10, 05.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Хуманитарна организация във Финландия помага не само на хора, но и на техните животни, на фона на поскъпването на живота. Дейността ѝ се радва на успех.

Тази зима финландска хуманитарна организация полага специални грижи за стопаните на домашни любимци заради повишените цени.

Доброволци раздават храна и пясък предимно за кучета и котки. Не липсват и определени лакомства и играчки за питомците. Пред импровизираните щандове се извиват опашки от хора.

"Това е изключително важно и затова искаме да организираме помощи всяка година. Има нуждаещи се и нещо трябва да се направи. Хората имат нужда от помощ, може да възникнат неочаквани ситуации и тогава ние помагаме и на животните", заяви Мили Антила, доброволец.

Начинанието среща добър отклик.

"Тази година се борих, особено след като цените на храните започнаха да се покачват, идва енергийна криза, цените започнаха да се покачват още през юни, така че наистина се усеща в кесията", каза още Дезире Саадауи.

Хуманитарната организация помага и на бездомни животни и им намира приемни домове. Осигурява и ветеринарни грижи. Финландия и тази година оглави десетката на най-щастливите страни в света.

Вижте още в репортажа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е проф. Николай Габровски - кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС?
Кой е проф. Николай Габровски - кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС?
Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер
Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер