НОВИНИ

И българи помагат на украинци като наемат имоти безвъзмездно

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:49, 12.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

Потребители на платформа за краткосрочно наемане на жилища в помощ на хората от Украйна. Добродетели от цял свят запазват нощувки в различни градове на страната, без да имат намерение да се възползват от стаите. Правят го, за да изпратят пари лесно и бързо на бедстващи хора от засегнатите от войната райони.

Да резервираш нощувка там, откъдето всички бягат. Но не за да отидеш на екскурзия, а за да помогнеш. Александър запазва стаи в Киев.

"Човекът се казва Олег и той каза, че от дни наред се крият в мазетата. Първо не можеше да повярва за това нещо, че просто му резервирам така апартамента без да отивам там", заяви Александър Касабов.

Александър помага и защото смята, че повечето благотворителни акции са насочени към бежанците, а не толкова към хората, които са останали там, в Украйна - в сърцето на войната.

"От приятели, които също се включиха в акцията, знам, че домакините на жилища, които са получили такива пари, дори са дарявали парите на военните, на хората, които са на фронта", каза Александър Касабов.

И Радослав е резервирал апартаменти в Киев, Одеса и Харков. Отговор получава само от украинската столица.

"Най-ценното беше, че имаше обратна връзка. Не мисля, че каквато и да е сума, може да компенсира ужаса, в който живеят тези хора. Не мисля, че каквато и да е сума в момента може да им помогне да си набавят нещо, което нямат, а то е мир. А то е истински живот", каза Радослав Бимбалов.

И още - платформата финансира краткосрочно настаняване за около 100 000 души, напускащи Украйна в различни части по света. Може да се предлагат места за временен престой или да се правят дарения за финансиране на престоя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България предостави възможност на 11 украински плувци да тренират у нас
България предостави възможност на 11 украински плувци да тренират у нас
Сотириу: Всеки един мач трябва да е като финал за Лудогорец, ако искаме да станем шампиони
Сотириу: Всеки един мач трябва да е като финал за Лудогорец, ако искаме да станем шампиони