НОВИНИ

И симпатизанти на ГЕРБ с протест във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 17.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Президентът Румен Радев се срещна тази вечер с протестиращите във Варна. Той заяви, че тежката криза на недоволство не се лекува с Велико Народно събрание, а с оставка. Президентът подчерта, че сега не е моментът да прави предложения за промени в Конституцията, защото е абсурдно е да ги внася в един изчерпан на доверие и легитимност парламент.

Тази вечер пред сградата на Общината имаше имаше две групи скандиращи - едните, искащи оставка на правителството, другите - в подкрепа на ГЕРБ. Това повиши градуса на напрежението, но до сблъсък на двата лагера не се стигна.

Пред недоволните от управлението президентът Радев, заяви че сега не е моментът за промени в Конституцията и дневният ред е друг - незабавна оставка на правителството и предсрочни избори.

Румен Радев - президент на Република България: Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за полицейщина, за административен рекет и да забравим това, че му искаме оставката, това е целта на Борисов.

Румен Радев заяви, че е щастлив да види във Варна непреклонни и свободолюбиви хора, които отстояват държавността.

Румен Радев - президент на Република България: Българите протестират, защото искат ясни правила и равенство пред закона, искат свободен бизнес и достойни доходи, чисто море и безопасни пътища. Всичко отново, което безнаказаната, протектирана от управляващите корупция разсипва и поглъща.

Тази вечер пред Общината присъства и кметът на Варна Иван Портних, а недоволните поискаха оставката му.

Иван Портних - кмет на Варна: Няма нужда от агресия и омраза. Напротив, имаме нужда от спокойствие, обединение. Всъщност Варна е в активен летен сезон, не бива да се предизвиква едно такова разделение на града на две и на хората вътре.

Пред протестиращите във Варна президентът Радев заяви, че бъдещето на България зависи от тяхната непреклонност. Той подчерта, че всеки ден на протеста ни приближава към промените.

Репортер: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еленският балкан, предпочитано място за почивка през лятото
Еленският балкан, предпочитано място за почивка през лятото
Почетоха паметта на жертвите от атентата в Барселона преди три години
Почетоха паметта на жертвите от атентата в Барселона преди три години