НОВИНИ

И слънце, и дъжд през почивните дни

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 30.06.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчево време в последния ден от работната седмица с максимални температури от 26° по най-северното Черноморско крайбрежие до 32° на места в Южна България, в София – около 27°.

Утре ще бъде още по-топло, с максимални температури между 28° и 34°. Денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове в Западна България, а през нощта срещу неделя и в Централна България, ще има валежи и гръмотевици.

По Черноморието през целия ден ще остане слънчево с максимални температури от 25° до 28°. Ще духа умерен югоизточен вятър, но вълнението на морето ще остане слабо. Температурата на морската вода е от 22° до 24°.

И в планините, след слънчевото начало на деня, в масивите от Западна България през вотрата половина на деня ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, а максималните температури в курортите ще са между 16 и 22 градуса.

И към времето на Балканите. В югоизточните райони ще остане слънчево, но в северозападните и западните части от полуострова ще има валежи и гръмотевични бури. Причината – студен атмосферен фронт, който ще премине през Балканите и ще засегне и нашата страна.

В неделя на много места в Западна и Централна България ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, а температурите в тези райони ще се понижат. В Източна България, включително и по Черноморието, ще бъде слънчево и горещо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър се подсили с футболист на ЦСКА 1948
Хебър се подсили с футболист на ЦСКА 1948
Ботев Враца и Диего Фарерасо се разделиха по взаимно съгласие
Ботев Враца и Диего Фарерасо се разделиха по взаимно съгласие