НОВИНИ

И утре - слънце до обяд, после дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 09.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Облаци и превалявания и днес в следобедните часове, но температурите почти навсякъде бяха над 25 градуса, в Русе максималната е 30 градуса, докато най-хладно беше в София - 24 градуса.

Слънце до обяд и дъжд в следобедните часове ни очакват и утре. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки. По-значителни ще са валежите в планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно и там ще се появят облаци и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 18-19°.

И над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

Остават условията и за градушки. В Стара планина и Рило-Родопския масив валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток.

В много райони на континента ще има следобедни краткотрайни, в отделни райони интензивни, валежи и гръмотевици. По Западното и Централното Средиземноморие ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над Италия, на места там ще превали дъжд.

Локални интензивни и значителни по количество валежи се очакват отново на Балканите - на много места има издадено предупреждение и за мощни гръмотевични бури.

У нас до края на тази и в началото на новата седмицата повече слънце ще има сутрин. След обяд и до полунощ на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Пеканов: Американските санкции са много притеснителен знак
Атанас Пеканов: Американските санкции са много притеснителен знак
Лаура Кьовеши пристига в България
Лаура Кьовеши пристига в България