НОВИНИ

Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския тенис турнир

Представителката на Полша се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмиедлова (Словакия) само за 59 минути игра на корт „Филип Шатрие“.

Станко Димов
от Станко Димов
18:00, 02.08.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Ига Швьонтек
Снимка: БТА
Слушай новината

Водачката в схемата Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския турнир по тенис в Париж. Представителката на Полша се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмиедлова (Словакия) само за 59 минути игра на корт „Филип Шатрие“ в комплекса „Ролан Гарос“.

По време на срещата Швьонтек направи общо пет пробива срещу само един в полза на словачката и приключи двубоя още при първата си възможност.

23-годишната Швьонтек е първата полякиня, която печели медал от олимпийски игри в тениса. Тя има четири титли на „Ролан Гарос“ през последните пет сезона.

Шмиедлова, заемаща 67-мо място в света, през тази седмица за първи път победи състезателки от топ 10 на световната ранглиста в два поредни двубоя. Словачката се наложи срещу шампионката от Уимбълдън Барбора Крейчикова и финалистката от „Ролан Гарос“ Джазмин Паолини.

В събота на финала във френската столица една срещу друга се изправят китайката Чжън и хърватката Дона Векич, които ще определят новата олимпийска шампионка в надпреварата при дамите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте полуфинала Джокович - Музети от 20:00 ч. по БНТ 3 и на bntnews.bg/sport
Гледайте полуфинала Джокович - Музети от 20:00 ч. по БНТ 3 и на bntnews.bg/sport