НОВИНИ

Илиан Илиев пред БНТ: Целя да променя мнението на хората за националния отбор (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол се надява повече млади футболисти да играят както на клубно, така и на национално ниво.

Илиан Илиев
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 13.09.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев цели да върне уважението и доверието на хората към тима.

Наставникът твърди, че резултатите под негово ръководство сочат за прогрес на "лъвовете".

"Това, че постигнахме първа победа в официален мач не е много за хвалене. Надявам се занапред да говорим за по-добри игри. С моя екип дойдохме в труден момент. Казах, че идвам с ясна идея, тъй като съм част от българския футбол. Има негативизъм към националния отбор. Дойдох с цел да променим мнението на хората и да ги накараме отново да припознаят отбора. С последния мач показахме, че сме направили крачка напред", сподели той в интервю за предаването "Денят започва".

Според него по-големия брой победи би помогнал хората да се върнат на стадиона в подкрепа на тима.

"Всеки един треньор иска да повдигне самочувствието и да даде увереност на футболистите. Нашите футболисти не са толкова лоши. Във всеки мач имаме шансове да победим. От 8 мача имаме 2 победи и 6 равенства. Надяваме се на повече победи. Продължава да има позитивизъм. Надяваме се повече хора да идват на стадиона и да ни вярват", допълни варненецът.

Бившият футболен национал не смята, че България е фаворит в групата си в Лигата на нациите.

"Не мисля, че сме фаворити в групата ни. Тя е доста изравнена. Казахме, че целим да я спечелим. Чака ни изключително труден мач с Люксембург. В началото започнахме да градим отбора отзад-напред. Имаме резерви в това повече да държим топката и да създаваме ситуации, а имаме качествата", добави 56-годишният специалист.

Треньорът определи мача с Унгария като "един от най-тежките" в треньорската му кариера. Срещата бе съпътствана от протести срещу ръководството на Българския футболен съюз.

"Треньорите в националния отбор имаме пълна независимост. Казали сме на футболистите да се абстрахират от обстановката в българския футбол. Мача с Унгария бе един от най-тежките ми като треньор. Ние на стадиона бяхме като във вакум. Имаме всичко осигурено в националния отбор. Надяваме се ръководството на новия президент да бъде добро за българския футбол", каза Илиев.

Старши треньорът на Черно море се надява повече млади футболисти да играят както на клубно, така и на национално ниво.

"Никой не може да определя политиката на даден клуб. Няколко клуба в България обръщат внимание на школите. Надявам се в бъдеще да играят повече млади българи. Надяваме се промените в съдийството да помогне подобряване качеството на играта. Дано е за доброто на българския футбол", завърши Илиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пхенян с поредна заявка да бъде ядрена сила
Пхенян с поредна заявка да бъде ядрена сила
Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп
Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп