НОВИНИ

Румен Йончев: Доган ще се върне в активната политика за тези избори

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 13.09.2024
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Все още не е ясно как от Коалиция "Алианс права и свободи" ще редят листите за изборите на 27 октомври. Това заяви в студиото на "Денят започва" председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев. Това е коалицията, чрез която от фракцията на Доган ще участват във вота. Йончев е категоричен, че Доган ще се върне в активната политика за тези избори.

"Ние с ДПС общуваме в политическия живот от десетилетия, защото и ДПС, както и земеделското движение, са фактор в българския политически живот. Участваме на много местни избори, заедно по места, по общини и по населени места. Така че, нищо ново не е диалогът, напротив, нещо добро е в политическия живот", каза Йончев.

По думите му, избирателите на ДПС са доста добре ориентирани хора и е важно българските избиратели като цяло да намерят своя избор в тази кампания:

"Защото изборът не е този път за сложни, витиевати програми. Очевидно, българското общество не може да прави, не можа да вземе тези няколко избора, всъщност седми избори вече, на които ще решаваме, комплексното решение е как ще продължи България напред, за това трябва да го раздробим на части. И това се опитаме да правим с "Алианс за права и свободи", да дадем платформа за решаване на един проблем на тези избори, който е фундаментален за българската политика и с това да развържем и политическия възел след изборите", поясни той.

Румен Йончев смята, че Ахмед Доган трябва да се върне към по-активната политика, защото той носи отговорността на основател на едно политическо движение:

"Това е сериозно отговорно за всеки един политик, особено на политическо движение, на политически субект, който трайно присъства в живота на страната. Така че той те първа трябва да вземе отношение по много въпроси, както и да се включи по-активно в работата по кампанията."

Според Йончев, Доган най-вероятно ще се остане ДПС, тъй като той е основател на едно сериозно политическо движение и трудно може да бъде някъде другаде. Той е котвата, която държи всъщност ДПС за земята и мисля, че там ще си остане, добави той. Не коментира вътрешните проблеми на ДПС. Според него, те ще ги решат доста успешно.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Стоп на пътните убийства! Да пазим децата" - митинг-шествие навръх 15 септември в центъра на София
"Стоп на пътните убийства! Да пазим децата" - митинг-шествие навръх 15 септември в центъра на София