НОВИНИ

Илиана Раева: Пореден "златен уикенд" за българската художествена гимнастика

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:59, 23.04.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
илиана раева направихме програма максимум дисциплини
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева използва страницата си във Фейсбук, за да направи обзор на българското представяне на завършилата днес Световна купа в Баку, Азербайджан.

Страната ни завюва общо осем медала в хода на надпреварата, като всички те дойдоха благодарение на Стилияна Николова, която се окичи и с цели четири златни отличия, и Ева Брезалиева.

Тяхното силно представяне накара Раева да определи състезанието в Баку като "пореден "златен уикенд" за българската художествена гимнастика".

В своя пост в социалните мрежи президентът на БФХГ отчете грешките на ансамбъла ни, който този път остана без медал, но в същото време обърна специално внимание на разнородната почетна стълбичка, която според нея се дължи на работата на президента на техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ г-жа Ноха Абу Шабана.

Ето го и цялата публикация на Илиана Раева:

"Пореден "Златен уикенд" за българската художествена гимнастика. Осем медала, от които 4 златни за Стилияна Николова и два сребърни и два бронзови за Ева Брезалиева. Стилияна затвърди силата си, а Ева направи много сериозен пробив при световния елит.

Ансамбълът допусна много грешки и резонно остана без медал. Предстои сериозна работа за всички до Европейското първенство. Най-добрата новина за художествената гимнастика е, че втора Световна купа съдийството е на много, много добро ниво. Промяната е драстична. Конкуренцията е жива и диша спокойно. Никога досега в този спорт не е имало толкова разнородна стълбичка на медалистите, която да е толкова справедлива. Е, грешка винаги може да има, но тенденциозност няма.

Заслугата за този нов път на гимнастиката се дължи на смелостта и компетентността на президента на техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ г-жа Ноха Абу Шабана. Волята ѝ за промяна в правилната посока дава плодове. Дано тази линия продължи! Не случайно преди Конгреса аз публично я подкрепих, защото знам, че точно такива хора като нея правят еволюцията в живота и в света. Респект за г-жа Абу Шабана и за целия комитет от още шест жени. Пътят, по който те са поели, може да даде шанс на нашия спорт да стане още по-харесван и атрактивен! А на нас ни предстои доста сериозна работа и с индивидуалното, и с ансамбъла! Браво на целия екип за поредния успех!", написа президентът на БФХГ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германската полиция арестува заподозрян за нападението във фитнес в Дуисбург
Германската полиция арестува заподозрян за нападението във фитнес в Дуисбург
Демерджиев: В Шенген можем да влезем и със служебно, и с редовно правителство
Демерджиев: В Шенген можем да влезем и със служебно, и с редовно правителство