НОВИНИ

Илиана Раева след контролното на националките: Доволна съм, независимо, че имаше доста грешки

илиана раева българските съчетания бъдат акцентът световната гимнастика 2023
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 18.02.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Доволна съм, независимо, че имаше доста грешки. Стилияна Николова се върна онзи ден от Египет с 38,5 градуса температура. Едва вчера направи първа тренировка. Днес се опита да играе, но не се почувства добре, повърна и я спряхме от участие. Това каза президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева след първата открита тренировка за годината, на която националките ни представиха новите си съчетания.

"Ансамбловите ни съчетания са изключително трудни. Девойките успяха да покажат топките, при въженцата допуснаха повечко грешки, но имаме достатъчно време да работим. Обръчите на жените не можаха да се видят в целият им блясък. Много се радвам, че успяха да изиграят както трябва лентите и топките, въпреки че изпълниха някой много мънички неща. Като цяло, много, много добре. Видя се, че когато има публика и състезателна атмосфера, отношението на момичетата към състезанието е малко по-различно. Трябва да правим повече открити тренировки. Искам да отбележа, че сме с много трудни композиции във всички възрасти. Съжалявам, че някой от тях не успяхте да ги видите", коментира Раева.

Попитана за състоянието на Боряна Калейн Раева отговори: "Не знам дали Боряна Калейн е по-успокоена. Напротив, тя доста се вълнуваше днес и дори отначало аз бях малко притеснена като видях как загрява, но тя се овладя и се представи много добре. Не мисля, че е по-спокойна, а мисля, че е по-осъзната. Боряна е изключително променена в тренировките. Тренира по коренно различен начин и веднага има ефект. Това казах и на нея, и на личната й треньорка, че в крайна сметка всичко зависи от това кой колко работи. Просто Боряна работи изключително много, Ева, всички деца работят страшно много. Много голяма промяна има при жени индивидуално в тренировъчния процес."

"Очаквам много силна Световна купа в София. Очаквам много силна конкуренция и да се напълни залата, и публиката да подкрепя българките. Тук усетихме колко липсват момичетата на феновете и затова се бяхме постарали да подсигурим повече места. Те имат нужда от нас и ние имаме нужда от тях твърде много, защото когато момичетата играят пред публика усещането е други и мотивацията е друга. Беше много, много полезно и благодаря на нашите фенове, които преизпълниха малката зала. Благодаря, че с такъв интерес се отнесоха към нашето контролно", завърши Илиана Раева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия спечели историческа първа титла при дамските щафети на световното по биатлон
Италия спечели историческа първа титла при дамските щафети на световното по биатлон
Ивайло Иванов и Борис Георгиев допуснаха загуби във втория кръг на турнира по джудо в Тел Авив
Ивайло Иванов и Борис Георгиев допуснаха загуби във втория кръг на турнира по джудо в Тел Авив