НОВИНИ

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 23.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

До дни ще бъде обявен инициативният комитет, който ще издигне за втори мандат президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Кандидат-президентската двойка получава много номинации и подкрепа от средите на социалистите, каза в Шумен вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе официален гост на честването на 165 години от създаването на народно читалище „Добри Войников".

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и малки населени места. Вицепрезидентът Йотова не се притеснява от конкуренцията за президентската институция, очаква конструктивен диалог за бъдещето на България.

"Гледам изключително сериозно на всяка конкуренция. Чакаме и другите кандидат –президентски двойки. Надявам се в тази много трудна кампания, в която ще се преплитат и парламентарна, и президентска кампания, да имаме достатъчно време да спорим, в добрия смисъл на думата, да имаме дискусии, всеки да изложи своята визия, свето усещане, своя поглед как трябва да се развива страната в следващите години", заяви тя.

Илияна Йотова заяви, че президентската институция по конституция е много важна, защото е единствената, която има право и възможност да разговаря с политически партии и други институции без това да се счита за пристрастност тогава, когато трябва да се търсят добрите решения за България.

"Нека да видим какво ще предложат нашите колеги, отнасям се изключително сериозно към всички наши бъдещи опоненти, надявам се за един нормален диалог, последното нещо, което искам е да се повтори картината от последното Народно събрание", бе категорична Йотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава работата по проекта за обходен път в Айтос
Продължава работата по проекта за обходен път в Айтос
Цвета Кирилова: Моята сила е да съм полезна на България
Цвета Кирилова: Моята сила е да съм полезна на България