НОВИНИ

Цвета Кирилова: Моята сила е да съм полезна на България

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 23.09.2021
17642
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Журналистът и председател на сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова потвърди, че ще се кандидатира за президент в студиото на "Още от деня". Кандидатурата е била сериозно предизвикателство за нея и екипа ѝ.

"Смятам че България се нуждае от новорождение - в момента се намираме в особено драстичен ръст на конфронтация в българската държавност и разделение между политическите партии, както и междуинституционална конфронтация", заяви Кирилова.

Тя обясни, че това решение идва след години на предложения да участва в политическия живот - включително като депутат и евродепутат.

"Аз реших, че моята сила е да остана тук и да бъда полезна на България. Тук, според мен, е водещото ми място като човек, който има сериозна гражданска позиция, развивала съм доста инициативи, около 300 досега, с екипа, с който работихме през последните десет години", каза Цвета Кирилова.

Според нея една добра колаборация между институциите и с визията, която има за президентската институция, може да бъде постигнат сериозен баланс за добра и стабилна основа за развитието на България.

Десни и патриотични политически формации са се обръщали към Цвета Кирилова за участие в депутатски листи.

"В голяма степен аз се придържам към поддържането на националния интерес, към българските традиции, към българските обичаи и големите каузи, които ние всички трябва да защитаваме. Смятам че ние трябва да имаме един по-сериозен възглед за развитието на България, защото не можем да бъдем подчинени на чужди интереси", заяви Кирилова.

Според нея президентът трябва да бъде отговорен, динамичен, да сплотява обществото, да бъде обединител на нацията и събирателен образ на единството и суверенитета.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите
Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите
Олимпиакос предлага нов договор на Везенков
Олимпиакос предлага нов договор на Везенков