НОВИНИ

Кирил Петков: Следващото управление трябва да е коалиционно

bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 23.09.2021 (обновена)
7845
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Кирил Петков и Асен Василев ще водят листите на коалиция "Продължаваме промяната" в родните си градове – Пловдив и Хасково. Това стана ясно днес по време на посещението им в Пловдив, където продължава събирането на подписи в подкрепа на регистрацията им за участие в изборите. Двамата остават на позицията, че няма да се явяват с общи листи с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Но още следващата седмица се готвят да подпишат с двете формации основни принципи за бъдещо коалиционно управление след изборите.

Следващото управление на страната ще е коалиционно, убедени са Кирил Петков и Асен Василев. И вече правят конкретни стъпки в тази посока.

Още във вторник се надявам да седнем с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" и да подпишем едни основни принципи на бъдещо коалиционно управление. Ние не трябва да се опитваме да правим политически инженеринг, ние трябва да кажем това са ни общите цели, на които сме всички съгласни, това са принципите на бъдещото управление, заяви Кирил Петков.

Петков и Василев не изключват да водят разговори и с ГЕРБ и ДПС, но само при условие, че двете партии признаят конкретни свои грешки.

Първото нещо е да кажат - не е нормално 2 милиарда да се дадат на 20 компании, не е добре да се строят язовири за 630 милиона два пъти или пет пъти пазарните цени, а за ДПС първото нещо, което трябва да кажат е - признаваме, че Делян Пеевски е един от корумпираните хора, неслучайно нашите външни партньори го обявяват на листа "Магнитски", допълни Кирил Петков.

Коалицията "Продължаваме промяната" ще заложи на по-къси листи, но с качествени имена, а основно условие към всеки кандидат е да подпише договор, с който маха банковата тайна пред всички български институции.

Най-различни имена в момента чувам, че се опитват да се асоциират с нас. Някакви хора даже ходят по различните бизнеси да събират пари от наше име, обясни Петков.

Въпреки че новата коалиция вече се регистрира в ЦИК, събирането на подписи за участие в изборите продължава.

Има някой път и невалидни подписи, някой път могат и да се добавят подписи, така че по-добре да си съберем подписи, за да няма проблеми, обясни Асен Василев.

И докато Кирил Петков обясняваше как може да се регулира цената на тока, жена от близката кооперация поля него и журналистите с вода. Обясни, че го е направила без да иска.

Репортер: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова за смяната в СОС: Вярвам, че Георги Георгиев ще се справи с тази роля
Фандъкова за смяната в СОС: Вярвам, че Георги Георгиев ще се справи с тази роля
Гост-диригентът на Софийската филхармония Саша Гьотцел с първи концерт за сезона
Гост-диригентът на Софийската филхармония Саша Гьотцел с първи концерт за сезона