НОВИНИ

В 7 училища в Русенско има заразени с ковид ученици

bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 23.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на ковид. С положителни проби са предимно ученици от горния курс. Засега няма заразени преподаватели.

От пет дни коронавирус има и в две детски градини. Според Регионалната здравна инспекция увеличението на положителните проби е очаквано, но ситуацията е под контрол.

Коронавирусът изпрати вкъщи учениците от 7 паралелки. Те са от Математическата гимназия, училището за европейски езици "Христо Ботев" и професионалните гимназии по електротехника, дървообработване и облекло.

Карантинираните за десет дни класове се обучават онлайн.

Очаква се в понеделник повечето ученици да се върнат в клас присъствено. Директорите отказват коментар по случая, а повечето от родителите не бяха информирани, че в учебните заведения има заразени с ковид.

"Синът ми е в това училище, не зная, че има дете с ковид, не се притеснявам, спазват мерките, дистанция, маски, в междучасие, в часове", каза Кремена Димитрова, родител.

"Притеснявам се, разбира се… Много. Карам го да сложи маска, да измие ръце. Дистанция, каза Автандил Самахарадзе, родител.

Карантинирани дванайсетокласници има и в училището във Ветово. От Регионалната здравна инспекция в Русе казват, че ситуацията е под контрол.

"Едно дете е в болница, ситуацията е динамична. Извършваме всичко свързано с противоепидемичния контрол и поставяне под карантина на контактните лица", каза д-р Цветелина Мирчева от РЗИ-Русе.

COBID-19 не подмина и детските градини "Зора" и "Детелина" в Русе, както и филиала "Светилник". С положителни проби са били учител и помощник-възпитател.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е мъжът, който обра денонощен магазин в София
Задържан е мъжът, който обра денонощен магазин в София
Защитено училище събира ученици от няколко села
Защитено училище събира ученици от няколко села