НОВИНИ

Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:27, 12.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
иляна йотова откри държавното първенство таекуондо
Слушай новината

Днес бе даден стартът на Държавното първенство по таекуондо, а шампионатът, който се провежда във волейболната зала "Левски София" бе официално открит от Вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова.

На тържествената церемония присъстваха още посланикът на Република Корея н.пр. Лий Хо Шик и президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев.

Вицепрезидентът Йотова, която има черен колан по таекуондо сподели, че държавата прави всичко възможно за подпомагане на спорта в България.

"Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондо и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава на отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят", коментира Илияна Йотова.

От своя страна председателят на БФ Таекуондо Слави Бинев сподели, че това Държавно първенство ще остане завинаги в историята на българското таекуондо, след като от Президентската институция бе оказана тази висока чест, а именно Вицепрезидентът на страната да открие първенството.

Бинев допълни още, че спортът таекуондо вече не се разглежда само като бойно изкуство, а той е модел за подражание, спорт, който създава личности: "Още веднъж президентската институция показа, че подкрепя организациите, които коват личности, а за жалост това липсва в България", сподели той.

Слави Бинев се обърна и към посланика на Република Корея, заявявайки че най-голямата реклама на Корея е не това, че правят успешни телефони, марки коли, а това, че създават уникални личности, които да превърнат обществото в по-добро и по-силно.

Посланик Лий Хо Шик също поздрави присъстващите и изрази възхищение за всичко, което БФ Таекуондо прави за развитие не таекуондото в световен мащаб.

Общо над 800 състезатели ще се включат в Държавното първенство по таекуондо, което ще се проведе този уикенд в зала "Левски София"

Ето ги и шампионите в отделните категории от днешния ден (12 февруари):

Мъже: Клас „А“

- 54 кг Християн Георгиев – ТК Ахил
- 58 кг Колю Иванов ТК Августа
- 63 кг Калоян Бинев ТК Сунг-Ри
- 68 кг Александър Джорджев ТК Гладиатор
- 74 кг Йордан Господинов ТК Турбо
- 80 кг Митко Стоянов ТК Сунг-ри
- 87+ кг Кристиян Златев ТК Сунг-Ри

Клас „Б"

80 кг Александър Кранзов ТК Инвикта

Жени: Клас „А“

53 кг Александра Георгиева ТК Гладиатор
57 кг Илина Иванова ТК Кентавър
62 кг Радина Борисова ТК Викинг
Клас „Б“
57 кг Елица Стефанова ТК Рамус

Снимки: БФ Таекуондо

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между полицията и протестиращи от "Конвоя на свободата" във Франция
Сблъсъци между полицията и протестиращи от "Конвоя на свободата" във Франция
Как да разберем дали ни следят с "Пегас"?
Как да разберем дали ни следят с "Пегас"?