НОВИНИ

Има арестувани за напрежението след смъртта на детето в Мездра

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:16, 13.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ескалация на напрежението в Мездра, дни след трагичния инцидент с 8-годишното дете, намерено простреляно миналия петък. Близки на опечаленото семейство се събраха пред дома на обвинения за смъртта на детето - обърнаха два автомобила, хвърляха и камъни по прозорците на къщата. Наложи се намеса на жандармерията.

За възникналото напрежение вече има петима арестувани. Издирват се поне още толкова хора. Образувано е досъдебно производство, научи "По света и у нас".

Ситуацията е овладяна бързо от полицията и в момента е спокойна. Започнали са разпити на свидетели и издирване на участници в безредиците.

Екипът на БНТ разговаря с дядото на починалото дете.

Всичко беше нормално до вчера до към 17 ч., когато започна да се получава информация по различни пътища, че по време на произшествието бащата на детето, който е основно заподоздрян разполага с телефон до... може би денонощие. Знаем едно конкретно нещо, че 8.32 ч. е водил телефонен разговор с т.нар. Ечо мафията, каза Тома Томов, дядо на загиналото дете.

Близки на починалото момче в Мездра излязоха на мирен протест

От Окръжна прокуратура дадоха пресконференция относно случилото се в Мездра.

В Мездра има образувано досъдебно производство, същото е образувано по два текста от НК, единия е за хулиганство по чл.325, другият текст е по чл. 216, а именно повреждане на чуждо имущество. Издирват се участвалите в това деяние, същите ще бъдат задържани, ще бъдат извършени необходимите следствени действия, в момента се извършва оглед, ще се разпитат свидетели, ще се извършат разпознавания и по преценка на наблюдаващия прокурор ще се прецени спрямо кои лица ще се вземат мерки за неотклонение, каза Владимир Сираков, окръжен прокурор от Враца.

По-рано днес в Мездра бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Те се срещнаха с окръжния прокурор на Враца, изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура-Враца, с наблюдаващия случая прокурор, директора на ОДМВР-Враца, началника на районното управление в Мездра и със следовател.

Главният прокурор гарантира, че ще се направи бързо и всеобхватно разследване, което да разкрие цялата истина около смъртта на детето.

18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче

Преди това Иван Гешев посети и село Галиче по повод една година след жестокото убийството на 18-годишната Андреа. Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата“, каза главният прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как протича масовото ваксиниране във Франция и Израел?
Как протича масовото ваксиниране във Франция и Израел?
Животът в Япония по време на пандемия
Животът в Япония по време на пандемия