НОВИНИ

Има ли германски изселници в Ахелой, противници на мерките?

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 04.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Общество
Слушай новината

Немското списание "Шпигел" излезе с материал, че германци, които са против ковид мерките и ваксините, масово отиват в България. Според изданието черноморският град Ахелой е предпочитан, тъй като там никой не спазвал мерки. Има ли германски изселници в Ахелой противници на мерките провери наш екип.

Според материала на "Шпигел" в един от затворените комплекси в Ахелой живеят голяма група германци противници на ковид мерките. Според автора тук животът е евтин, а на противоепидемичните мерки се гледа "през пръсти". В действителност в комплекса живеят около 30 германци, но не искат да обсъждат с нас COVID-19.

Според немското издание групата германци се събират всеки вторник в това заведение. Днес не ги откриваме, а служителите на ресторанта отричат клиентите им да са антиваксъри.

Показваме статията на Ханс от Белгия, който от две години живее в съседство до германците. Казва, че написаното донякъде е вярно.

"Има много германци против ваксините, но те са в Германия, правят и протести. Тук не съм забелязал. Аз живея в България, защото тук е по-евтино, но наистина няма контрол на мерките. Ваксиниран съм, но не всеки път ми искат сертификата в магазините. Два пъти да ме видят и повече не ми го искат", каза Ханс Бекман.

На този фон обаче е факт, че Бургаска област е на прага да влезе отново в тъмночервената зона. Към днешна дата заболелите на 100 000 души са 482.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влъхова изпревари Шифрин и спечели слалома в Загреб
Влъхова изпревари Шифрин и спечели слалома в Загреб
Алберт Попов е заразен с COVID-19
Алберт Попов е заразен с COVID-19