НОВИНИ

Има ли напрежение във "Факултета" след забраната за напускане на квартала?

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:10, 16.04.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Ограничителни мерки на територията на кварталите "Факултета" и "Филиповци" са в сила вече 7 часа, след решение на Софийския оперативен щаб и Столичната здравна инспекция. Причината е увеличение на заразените с коронавирус с голям брой контактни лица в района.

Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция": През КПП-тата ще се пропускат само служители, които имат надлежните документи като декларация, лична карта и в съответствие на работата, която извършват, ние също, Столична община сме дали списъци, но това, което е важно оттук-нататък да предприемем е почистване на районите, дезинфекция с препарати на публичните места и спазване на всички мерки - отстояние от два метра и хората, които живеят в тези райони апелирам към тях да останат по домовете си и да не излизат.

Той обясни, че СДВР е изградила така КПП-тата, че да няма струпване на хора, да има разстояние 2 метра при поискване на документите. Ще има различни буфери и преминаване, за да няма струпване. Според Красимир Димитров най-вероятно ще има повече хора по КПП-тата в сутрешните часове и следобедните, когато се връщат от работа, но през целия ден няма да се получава струпване.

Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция": Столичният инспекторат ще проверява всички служители на фирмите по чистота дали техните служители са с маски. Проверяваме също дали няма струпване на хора от тях, защото обичайно се правят сутрин инструктажи, на които се събират доста служители. Ще има санкции на Столичния инспекторат за неизпълнение на предписанията.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ще са мерките за Великден в Бачковския манастир?
Какви ще са мерките за Великден в Бачковския манастир?
60 секунди без COVID-19: Намалява процентът на застрашени морски видове
60 секунди без COVID-19: Намалява процентът на застрашени морски видове