Има ли опасност от нулева година за студентите?

от БНТ
07:36, 30.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Регионални

В Пловдив студенти от няколко университета изразиха опасения, че тази академична година може да се окаже нулева. Заради дистанционната форма на обучение те не могат да провеждат практическите си занятия. Какво искат студентите?

Бъдещите агрономи се притесняват, че няма да могат да завършат, за тях е много важно присъственото обучение, все още не са си взели някои практики заради затварянето на университета през пролетта. Студентите предлагат хибридно обучение. Има специалности, за които е невъзможно дистанционното обучение.

Бъдещите агрономи са категорични, че с дистанционно обучение няма как да завършат. И може някои от студентите да откажат да заплатят таксите за този семестър.

"Основното ни притеснение е, че нашите студенти няма да могат да получат своята практическа подготвеност дори след завършването си в Аграрния университет, защото за един агроном това е от изключителна важност. Има невзети практики още от миналия семестър и нещата се натрупват. Мисля, че ще настъпи хаос в нашия учебен процес. Искаме алтернатива от управляващите как и по кое време ще си вземем практиките", каза Христо Козарев, председател на Студентския съвет.

На същата позиция застават и студентите от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев".

Вижте повече във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Костадин Ангелов: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година
Проф. Костадин Ангелов: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година
Как се отразява втората вълна върху бизнеса в Благоевград?
Как се отразява втората вълна върху бизнеса в Благоевград?