НОВИНИ

"Има такъв народ" се регистрира за местните избори

Николай Минков
от Николай Минков
11:09, 12.09.2023
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
такъв народ регистрира местните избори
Снимка: БТА
Слушай новината

"Има такъв народ" се регистрира за местните избори на 29 октомври.

Партията депозира в ЦИК 4800 подписа. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов призова за пълна ревизия на местната власт.

"Хората трябва да променят нещата. Те партиите могат да тръгнат с всякакви амбиции, но въсщност решават хората. Аз съм убеден, че ние ще се представим добре. На нас това са ни първи местни избори, така че от тази гледна точка сме освободени от всякакви очаквания. Да му мислят ПП, които са водеща партия и те трябва да печелят, задължително, кметове и съветници. Ние, със сигурност, ще имаме общински съветници вероятно във всички големи градове. Що се отнася до кметовете, не е невъзможно на места да се отиде на балотаж, а после ще бъде много забавно какво ще се случи."

На въпрос какви хора ще излъчи ИТН за местния вот Йорданов бе лаконичен : "Хора, които ще свършат работа."

ИТН ще има кандидати за кметове в почти всички големи и малки градове. Според Йорданов най-важното е да се ревизира предишното управляние в местната власт.

"Навсякъде трябва да се направи ревизия на предишното управление, защото кражбите, мръсотиите и полумафиотските връзки, които има между кметове и фирми, които изпълняват обществени поръчки са публична тайна. Това е навсякъде едно и също."

Йорданов коментира и темата със смяната на шефовете на служби, окачестви я като гнусна. Според него се изпълнява стъпка по стъпка всичко от записа на националното ръководство на ПП, огласен от Радостин Василев и попита защо прокуратурата мълчи.

"Така наречените управляващи, на тяхното така наречено Национално събрание в прав текст заявиха пък ще трябва да овладеят службите законно или незаконно, за да имат собствено МВР за тези местни избори. Всеки нормален човек, било то президента, аз или вие, би трябвало да са възмутени от това , което казаха и от това, което те всъщност изпълняват. Те трябваше да са абонати на прокуратурата, но прокуратурата е част от коалиционния им партньор, който ги дундурка."

Йорданов определи като "мръсна политическа игра" намерението на управляващите да слеят специалните службите, на база на доклади от самите служби.

"Службите бяха привикани, бяха написали доклади, с ясното съзнание, че управляващите искат да оправдаят смяната на шефовете на службите. Това няма връзка с това дали службите си вършат работата или че управляващите искат главите на шефовете на служби. Те искат да сложат свои хора. Това беше просто формален акт..."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма допусна трето поражение на сумо турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма допусна трето поражение на сумо турнира в Токио
Митничари откриха контрабандно злато и валута в хладилник на микробус
Митничари откриха контрабандно злато и валута в хладилник на микробус