НОВИНИ

Имало ли е нарушения в "Ел Би Булгарикум" - говорят членове на бившето и настоящото ръководство

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 19.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Срещу мен и (бившия) изпълнителния директор тече една репутационна война от месец, откакто ни уволниха от Държавната консолидационна компания. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Невена Петрова - бивш председател на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум".

В отговор на участието на икономическия министър Никола Стоянов в предаването миналата седмица, Петрова заяви, че предишното ръководство на "Ел Би" никога не е прекратявало покупките на мляко от български доставчици.

"Документи от дружеството могат да го покажат. Имам списък на български доставчици от северозапада, от които не е имало прекъсване на покупки. Става въпрос за 10 местни производители, малки фермери, които доставят мляко ежедневно и "Ел Би" събира млякото със собствен транспорт.

Тя коментира още, че никога не са саботирали доставките на българско мляко, а през януари т.г. са добавили три нови доставчика, с които и новото ръководство работи в момента.

"Ел Би Булгарикум" намалява цените от днес

Петрова заяви още, че в последния ден на мандата на старото ръководство е направено авансово плащане към една от фирмите вносители на мляко и въпреки твърденията на министъра, че "и до момента нито капка не е доставена", има документи за доставени цистерни на 1.20 лв., която е най-ниската цена в дружеството.

"Тоест те продължават да работят на цените, договорени от бившия изпълнителен директор и същевременно казват, че ние сме действали неправомерно".

Одит установи редица нарушения в "Ел Би Булгарикум", Министерството на икономиката сезира прокуратурата

Според Петрова прокурорската проверка в "Ел Би" се дължи на това, че тя и бившият изпълнителен директор Николай Маринов са обвинени в неправомерни действия от други хора в контролния орган на дружеството.

"Кое е престъплението - че сме доставили допълнително количество мляко на възможно най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То не само се запазва от сегашното ръководство, а и се намалява още".

Вижте разговора с Невена Петрова във видеото горе

По-късно в предаването се включи настоящият директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев, който отговори на думите на Невена Петрова - вижте разговора с него тук:

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико Мадрид се затвърди третото си място в Ла Лига след класика над Валенсия
Атлетико Мадрид се затвърди третото си място в Ла Лига след класика над Валенсия
След 12 часа преговори: Сърбия и Косово се договориха за нормализиране на отношенията
След 12 часа преговори: Сърбия и Косово се договориха за нормализиране на отношенията