НОВИНИ

Имало ли е пиротехника в изпепеления автобус на АМ "Струма"?

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:24, 24.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Стабилно остава състоянието на седемте пострадали граждани на Република Северна Македония в тежката катастрофа на АМ "Струма" вчера. Все още не е ясно кога ще бъдат транспортирани до западната ни съседка.

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи ги посети тази сутрин в "Пирогов".

Обявих имената на ранените с цел да може по някакъв начин индиректно да се подразбере, че тези, които не са в болница, се водят загинали. Все пак това не можем да го потвърдим официално, докато не се направи идентификация. Ще помоля институциите в Република България да ни известят официално, когато се завърши идентификацията, заяви Буяр Османи.

В Република Северна Македония вече взимат проби от роднини на жертвите, за да бъдат разпознати.

Пред болницата продължават да чакат близки на оцелелите и на загиналите, които се надяват скоро да получат официална информация за идентифицирането на жертвите.

Появиха се обаче информации, че в автобуса е превозвано огромно количество пиротехника, за което беше попитан и министърът.

Сега не е време да се спекулира. Все пак семействата са в тежко емоционално състояние. Всяка спекулация, която е непроверена, само ще утежни допълнително тяхното състояние. Сега е време ранените да бъдат излекувани, идентификацията да завърши, каза Османи.

Проби за идентификация на загиналите вече се вземат от техните роднини от РСМ. Експерти от западната ни съседка също са пристигнали у нас, за да се включат в процеса на идентификация.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЖКИЯ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце на изток, облаци на запад
Слънце на изток, облаци на запад
Експерт разби една от най-спряганите версии: Автобусът на "Струма" е имал спирачен път
Експерт разби една от най-спряганите версии: Автобусът на "Струма" е имал спирачен път