НОВИНИ

Ина Ананиева: Имаме си най-добрия отбор и треньор по художествена гимнастика в света

ина ананиева
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 08.08.2021
8779
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

България спечели трета олимпийска титла в последния ден на Игрите в Токио.

Рано тази сутрин ансамбълът ни по художествена гимнастика зарадва цялата страна, триумфирайки безапелационно в многобоя с общ сбор от 92.100 точки.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова пренаписаха историята художествената гимнастика у нас по възможно най-красивия начин.

По този повод в студиото на последния брой на предаването "Линия Токио" гостува бившият треньор на националния ни състав по художествена гимнастика - Ина Ананиева, която изведе момичетата ни до бронзовото отличие на Игрите в Рио през 2016 г.

"Много сме щастливи всички! Аз все още не мога да повярвам какво направиха момичетата ни. Наистина огромен успех! Шест медала отдавна не сме имали на Олимпийски игри. Нашите момичета ударно влезнаха преди пет години в голямата гимнастика и ударно завършиха, завоювайки този толкова дълго чакан, мечтан златен медал за българската художествена гимнастика от Олимпийски игри", започна Ананиева.

"Цената на този успех е много труд, постоянство, много нерви, компромиси, лишения. Тези момичета не са по-добри от рускините само на тази Олимпиада, те пет години подред бяха по-добри от тях на всяко едно първенство. Това е най-силният отбор в света, няколко пъти им се изплъзваше световната титла и бяха ощетявани. Но накрая, на най-големия форум, те се извоюваха златото. Русия е много силна в художествената гимнастика и имат традиции, но през този олимпийски цикъл българките бяха по-добри", заяви категорично треньорката ни по художествена гимнастика.

"Имаме си най-добрия отбор и треньор в света по художествена гимнастика. Всички отбори допринасяха оценката за трудност да е по-висока с нови елементи и нови рискове. Мисля, че ние спечелихме с чистотата на изпълнението ни. Няма хаос, а има отборна игра и идея в съчетанието. Видя се в обръчите и бухалките една мащабна игра, която по новия правилник липсва за всички ансамбли", завърши Ина Ананиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вучич праща сръбски хеликоптери да гасят пожарите в Гърция
Вучич праща сръбски хеликоптери да гасят пожарите в Гърция
Опашка от желаещи да се ваксинират в София
Опашка от желаещи да се ваксинират в София