НОВИНИ

Интер потрепери в края, но взе своето срещу Удинезе

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:19, 01.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
интер потрепери края взе своето удинезе
Слушай новината

Отборът на Интер спечели с 2:1 при визитата си на Удинезе и по този начин отново се доближи само на две точки от градския съперник Милан в битката за титлата в Серия "А" три кръга преди края на сезона.

"Росонерите" са лидери със 77 точки, докато момчетата на Симоне Индзаги са втори със 75. Удинезе пък е на 12-то място с актив от 43 пункта.

На стадиона в Удине "нерадзурите" излязоха напред в резултата още в 12-та минута, когато Федерико Димарко центрира от ъглов удар, а на близката греда Иван Перишич с глава беше точен за 1:0.

В 36-та минута Един Джеко беше препънат в наказателното поле на домакините, но реферът Даниеле Чифи даде знак играта да продължи. Секунди по-късно обаче той получи знак от ВАР да преразгледа ситуацията и в крайна сметка отсъди дузпа в полза на Интер.

Зад топката застана Лаутаро Мартинес, чийто изстрел срещна гредата, а впоследствие топката се отби от тялото на стража на Удинезе, за да стигне отново до аржентинеца, който този път нямаше как да сбърка за 2:0.

След почивката домакините заиграха по-офанзивно и в 72-та минута върнаха един гол за 1:2 чрез Игнасио Пусето.

В оставащото време Удинезе дори можеше да стигне и до точката, но все пак Интер устоя на натиска и по този начин се върна на победния път след загубата от Болоня през седмицата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджелина Джоли се срещна с ранени във войната украински деца (СНИМКИ)
Анджелина Джоли се срещна с ранени във войната украински деца (СНИМКИ)
Славия препъна Черно море в битката за третото място след равенство в София
Славия препъна Черно море в битката за третото място след равенство в София