НОВИНИ

Ирина Винер продължава с атаките, изсипа яростта си над сънародничка

Ирина Винер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 08.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наталия Кузмина ще напусне поста председател на Техническия комитет по художествена гимнастика на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) и няма да участва в процедурата за преизбиране. Това обяви президентът на Руската федерация в този спорт Ирина Винер-Усманова.

От 5 до 7 ноември в Анталия, Турция, ще се проведе конгресът на ФИГ, на който ще се проведат изборите за ръководство на организацията и ще се формира съставът на комисиите и техническите комитети.

В тази комисия, като член, е българката Мария Гигова. Нашият кандидат за мястото на Гигова ще бъде Мария Петрова.

„Ние сме я номинирали, но сега я оттегляме“, каза Винер-Усманова за сънародничката си Наталия Кузмина. „Няма да има и замяна. По-добре изобщо да нямаш представител от Русия, отколкото човек, който нарушава всички правила и разпоредби.“

Критиките на Ирина Винер към Наталия Кузмина се изляха като река, след като Русия не успя да спечели нито един златен медал в художествената гимнастика на Олимпиадата. Президентът на руската федерация обвини съдиите в заговор срещу нейния отбор.

Руската страна оспори резултатите от състезанието, в отговор обаче Техническият комитет, ръководен от Кузмина, обяви, че не е открил грешки или признаци на пристрастност при съдийството на олимпийския турнир.

Златото в индивидуалната надпревара отиде при Линой Ашрам от Израел. Ансамбълът на България спечели първото място, изпреварвайки с разлика рускините.

Преди няколко дни стана ясно, че Израел няма да изпраща отбор за участие на Световното първенство в Япония в края на октомври.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медикал СПА центровете искат да бъдат включени в програмите за пост ковид превенция и рехабилитация
Медикал СПА центровете искат да бъдат включени в програмите за пост ковид превенция и рехабилитация
Русенските болници увеличиха леглата за пациенти с коронавирус
Русенските болници увеличиха леглата за пациенти с коронавирус