НОВИНИ

Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Искаме да имаме партньор, с който да работим и през следващите 9 месеца

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 22.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Не сме очаквали от първия път, че ГЕРБ ще плеснат с ръце и ще кажат браво - вече не искаме да влияем върху съдебната система, в регулаторите, приемаме всички точки и продължаваме напред следващите 9 месеца да изберем публично и прозрачно регулаторите - това коментира в студиото на "Още от деня" депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Искрен Арабаджиев.

През последните месеци се води много сериозен дебат и дискусия с ГЕРБ как да продължат следващите 9 месеца и как да се реализира декларацията на Николай Денков и Мария Габриел за прозрачен механизъм за избор на регулаторите.

"В крайна сметка седнахме и разписахме детайлен документ - над 10 страници, в който са всички смислени неща, които трябва да се случат в следващите 9 месеца и заради които има смисъл да я има тази ротация, защото ако не можем да ги реализираме, по-скоро да се разделяме. Но това е началната стъпка, предстоят преговори и продължават да текат", посочи Арабаджиев.

Искаме да имаме партньор, с който да можем да работим, тъй като през последните 9 месеца реализирахме много смислени реформи в държавата и да продължим да подобряваме живота на българите, добави още той:

"Даваме един документ, който е отправна точка, на който можем да стъпим. Ние не можахме да разберем през последните месеци каква е визията на ГЕРБ как да се попълнят регулаторите."

По думите му, в момента се говори за ротацията и какво може да се направи в следващите 9 месеца и тук роля има ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"И може би затова г-н Пеевски е сърдит днес, защото неговия подпис не е нужен на този меморандум", поясни Искрен Арабаджиев.

ПП-ДБ са предложили да се поделят регулаторите 50 на 50 и да се припознаят граждански номинации или да се припознаят номинации от друга политическа партия.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказание за 19-годишен шофьор, блъснал и убил неправоспособен мотоциклетист във Варна
Наказание за 19-годишен шофьор, блъснал и убил неправоспособен мотоциклетист във Варна
Славия привлече двама нови футболисти
Славия привлече двама нови футболисти