НОВИНИ

Делото "Семерджиев": Свидетелка заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа

Според експертиза, следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:24, 22.02.2024
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

Обрат в свидетелските показания по делото Семерджиев. Млада жена заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа на столичния булевард "Черни връх", при която бяха убити две момичета. Според нейните твърдения, Георги Семерджиев не е бил зад волана, а непозната за нея жена. По време на заседанието беше приета и експертиза, според която следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му.

Почти година и половина след жестоката катастрофа и 10 месеца след като първата съдебна инстанция постанови 20 години затвор за Семерджиев, млада жена свидетелства в съда, че е била в джипа по време на катастрофата. Тя беше разпитана при закрити врата, защото можело да бъдат изнесени факти от личния ѝ живот. Твърденията ѝ обаче съобщиха адвокати - заявила, че нито тя, нито Семерджиев са били зад волана.

Пламен Димитров - адвокат на Диана Стефанович: Някакво момиче, не се познавали.

БНТ: Казала, че непозната за нея жена шофирала автомобила, а не Семерджиев в момента на катастрофата?

- Точно така.

Фатален удар, който отне живота на две момичета и разполови джипа на Семерджиев. Според свидетелските показания на жената, тя се е возила в колата, а след удара изхвърчала в близката градина.

Пламен Димитров - адвокат на Диана Стефанович: "Свидетелката, тя твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма наранявания по нея, освен някакви охлузвания."

Дали е възможно пътник на задната седалка да се размине с охлузвания - вещо лице отговори на този въпрос още миналата година.

"Ние категорично казахме, че ако е имало на задната седалка пътник, то той би бил с фатален изход, той би починал, категорично. Правилно в съда ни беше зададен въпросът дали травмите на подсъдимия съответстват да е бил на мястото на водача. Ние категорично отговорихме "да", обясни проф. Станимир Карапетков, зам.-ректор на Техническия университет и вещо лице по делото срещу Семерджиев.

"Безспорно е доказано от извършените експертизи както видеотехническа, така и комплексна, че не имало други пътници в управляваното от подсъдимия МПС", каза Владислав Владимиров - прокурор.

снимки: БГНЕС/Архив

Обвинението поиска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Искането обаче беше отхвърлено.

"На всички, включително на съда, стана ясно, че тя лъже", каза Пламен Димитров - адвокат на Диана Стефанович.

Следващото заседание ще бъде на 6 март. Призивът към защитата е тогава да доведе в съда жената, за която се твърди, че е била зад волана по време на катастрофата. Всички опити за контакт с нея за момента са неуспешни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия привлече двама нови футболисти
Славия привлече двама нови футболисти
Йоана Константинова е полуфиналистка на сингъл и на двойки на турнир по тенис в Асунсион
Йоана Константинова е полуфиналистка на сингъл и на двойки на турнир по тенис в Асунсион