НОВИНИ

Искрен Пецов: В новата ми песен се пее за любовта към родината

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 02.03.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Това е песен, в която се пее за любовта към родината, всичко е изпълнено с родолюбие и патриотизъм. Това каза в "Денят започва" Искрен Пецов по повод новия му клип в навечерието на 3 март, който представя най-красивите места на България.

"Песента я написах случайно, по мой текст и музика е. Досега съм писал песни за жени и любов, тази е за любовта към родината и природата. Написах я, докато карах кайтсърф в морето, в морската необятна шир, когато отляво виждах Румъния, а отдясно България", разказа Искрен Пецов.

По думите му песента е благодарение на програма на Министерството на културата за подпомагане на българските артисти по време на пандемията от коронавирус.

"Успяхме да снимаме летни и зимни кадри с дрон в не толкова изтъркани места. Влязохме в пещери, бяхме на върхове, Дворецът в Балчик. Бих казал, че клипът превъзхожда самата песен. Имахме 7-8 снимачни дни. Това е моето място, моят живот, наистина ми става тъжно, когато напускам със самолета България, не преигравам, когато се връщам ми става топло, това трябва да се изживее и осмисли", допълни Искрен Пецов.

Според него патриотичното чувство, усещането за нация, се придобива в по-напреднала възраст.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руши се музеят на Панайот Волов в село Каранци
Руши се музеят на Панайот Волов в село Каранци
Адвокат Шаркова: Има риск ваксинационните паспорти да са новата форма на дискриминация
Адвокат Шаркова: Има риск ваксинационните паспорти да са новата форма на дискриминация