НОВИНИ

Искрен Веселинов: Контактите между ГЕРБ и ДПС вече ще са невъзможни, това е заслуга на протестиращите

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 23.07.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Всички варианти за кадрови промени в правителството бяха на масата, но въпросът беше кое е решението, което ще успокои положението. Мисля, че и премиерът обмисляше да напусне поста си.

Това каза в студиото на "Още от деня" съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в коментара си за рокадите в кабинета "Борисов 3" и мотивите за тези промени.

Според него основната причина да няма оставка на правителството е, че през последните дни е имало "много сигнали от страна на управлението, излъчени като сигнали за диалог, но нямаше нито един сигнал от отсрещната страна, че такъв диалог е възможен".

"Всъщност подаването на оставка от премиера води до поредица от кризи - води до вот на недоверие, връчване на мандат, съставяне на нов кабинет, тоест до поредица от критични моменти, които могат да бъдат използвани при липсата на добросъвестност от една или друга институция. Така че нямаше причина да хвърляме страната в подобен хаос", заяви Веселинов.

За него няма нищо необичайно в заявката на премиера, че след приключването на мандата на това правителство "ще си гледа партията".

"Това е негово лично изявление, то не е обсъждано на Коалиционен съвет и по никакъв начин не поискано от някого. Това е нещо, което той е казал много преди да има протести, така че нямам подозрение, че го казва, за да флиртува с множеството", отбеляза депутатът от "Обединени патриоти".

По думите му тонът на Коалиционния съвет не е бил "декларативен", а се е търсела "някаква целесъобразност". Знак за промяна е премахването на подозрение за връзка на управлението с ДПС, добави той.

"Ние не само имаме подозрение, ние знаем, че многократно е имало контакти между ГЕРБ и ДПС. От тук нататък тези контакти ще бъдат невъзможни, което е заслуга на протестиращите хора. Нямаше втори план на управление, но имаше системен контакт и често вижданията на ДПС бяха предпочитани пред нашите", подчерта Веселинов.

Какво още каза съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" -вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново напрежение на къмпинг Каваци
Отново напрежение на къмпинг "Каваци"
Над 3 милиона заразени с COVID-19 в Европа
Над 3 милиона заразени с COVID-19 в Европа