НОВИНИ

Испанският премиер с изненадващ ход заради разследване срещу жена му

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:30, 25.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Испанският премиер Педро Санчес обяви, че ще престане да изпълнява обществените си задължения, за да спре и да помисли дали иска да остане на политическия фронт.

В социалната мрежа "Екс" Санчес посочва, че спешно се нуждае от отговор на въпроса дали си струва да продължи да оглавява правителството или да се откаже от тази чест.

Премиерът направи това смайващо изявление, след като испански съд съобщи, че започва предварително разследване срещу съпругата му Бегоня Гомес за търговия с влияние и корупция. Разследването е секретно и предварително и е започнало след жалба, подадена от организация за борба с корупцията "Чисти ръце", чийто водач е свързан с крайната десница. По-рано Педро Санчес заяви в парламента, че вярва в правосъдието. Преобладаващите реакции в Мадрид са, че решението му да се откаже от обществените си задължения е политически ход.

"Въпреки всичко, продължавам да вярвам в правосъдието в моята страна, в автономията, независимостта, разделението във властта. Мога да гарантирам на испанското общество, че в момента, в който стъпихме в правителствения дворец преди почти шест години, корупционните практики, срамни за демократите, излязоха наяве", каза Педро Санчес, министър-председател на Испания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аталанта е на шести финал в турнира за Купата на Италия
Аталанта е на шести финал в турнира за Купата на Италия
Жаклин Златанова: Догодина женското баскетболно първенство ще е дори още по-оспорвано
Жаклин Златанова: Догодина женското баскетболно първенство ще е дори още по-оспорвано